Wereldkeuken
Geen Wereldfeest zonder onze exotische wereldkeuken. Ook dit jaar toveren we de Pereboomstraat om tot een Low Impact Foodstreet. We moedigden alle standhouders aan om ten minste één duurzaam gerecht te voorzien.
Je kan dus heel wat vegetarische en verduurzaamde gerechten aantreffen in onze eetstraat.
Overzicht van de verschillende eetstanden:
-
The Himalaya Club
The Himalaya Club
-
PlantEd
PlantEd
-
Cameroon Union Flanders
Cameroon Union Flanders
-
Ice Jewels & Daydreams
Ice Jewels & Daydreams
-
Himalayan Projects
Himalayan Projects
-
Table d'Ho
Table d'Ho
-
Rokpa Club
Rokpa Club
-
Ant Snacks
Ant Snacks
-
Okapi International
Okapi International
-
Sunugal
Sunugal
-
Worldkitchen
Worldkitchen
-
Star Pitta Express
Star Pitta Express
-
Soleil d'Afrique
Soleil d'Afrique
-
Sanza Na Moyi
Sanza Na Moyi
Het Wereldfeest wil een aanbod van duurzame voeding in de eetstraat. Voor ons heeft dit te maken met:
- Minder vleesconsumptie
- Meer seizoensgroenten en -fruit
- Meer lokale producten
- Meer biologische producten
- Meer Fair Trade
- Minder voedseloverschotten en afval
Wij vragen onze eetstandhouders minstens één duurzaam gerecht aan te bieden. Onderstaande gerechten gaven zij ons door. Vraag hen gerust naar de duurzaamheidscriteria die zij hanteren!
PlantEd
PlantEd
Vegan burger Op een festival wil je al gauw een snelle hap eten en dan kom je al snel uit bij ongezond fastfood. PlantEd biedt een veganistische burger aan; een gezonder en duurzamer alternatief dan de klassieke hamburger.
De groenten zijn allen in het seizoen en afkomstig van Belgische producenten. |
Couscoussalade Voor een kleine honger bij warm weer (hopelijk!) wil je graag iets fris. De couscous met zomergroenten, kikkererwten en munt wordt koud geserveerd in een kleine portie. Kikkererwten zijn een uitstekende bron van eiwitten en koolhydraten met een lage ecologische impact. De aangepaste portie zorgt ervoor dat de festivalganger zich niet verslikt in zijn portie en zo voedseloverschotten creëert. |
Citroencake Een verfrissende en intense smaakbeleving gegarandeerd met de ctiroencake van PlantEd.
In een traditionele cake wordt meestal boter, melk en eieren gebruikt. Om een lekkere cake te maken heb je deze dierlijke producten niet nodig. De ecologische impact van plantaardige melk is kleiner dan gewone melk. In plaats van eieren kan je ook gebruik maken van appelen als bindmiddel. |
Cameroon Union Flanders
Cameroon Union Flanders
Fried Rice Korte omschrijving van het gerecht: gebakken rijst met groenten Dit gerecht is zeer makkelijk aan te passen aan het land waar het gemaakt wordt. Zo kunnen de groenten gekozen worden naargelang het seizoen en de locatie. Verder kan het gerecht vegetarisch worden klaargemaakt. Indien er vlees (spek) wordt gebruikt, is dit steeds in zeer beperkte mate. Op het wereldfeest zal een vegetarische en een niet-vegetarische versie worden aangeboden. |
Poulet DJ Stoofpotje met gebakken aardappelen, groenten en kip Alle groenten die gebruikt worden in dit gerecht zijn in België geteeld. Het is geen vegetarisch gerecht, maar er wordt gekozen voor kip wat voor een vleesgerecht de meest duurzame keuze is. |
Puffpuff and Kidney beans oliebol met zwarte bonen (hartig, niet zoet) Kidneybonen zijn het centraal ingrediënt. Dit is rijk aan proteïnen en een zeer goed alternatief voor vlees. Puffpuff, een soort oliebol wordt gemaakt met droge en zeer lang houdbare ingrediënten. Ook nadat ze klaargemaakt zijn, is dit zeer lang houdbaar. Omdat ook de bonen met redelijk wat olie worden gemaakt is dit volledige gerecht zeer lang houdbaar, wat voor een beperkt voedseloverschot zorgt. |
Himalayan Projects
Himalayan Projects
Vegetarische samosa's |
. Ice Jewels & Daydreams
- Aardbei-icepop
Rokpa Club
Rokpa Club
Veggie fried rice |
Veggie noodles Dit zijn twee vegetarische gerechten en met seizoensgroenten. |
Ant Snacks
Ant Snacks
Rijstworsten Worst gevuld met rijst en groeten
Minder Vlees consumptie, meer lokale producten, meer seizoensgroenten en meer biologische producten. |
Aardappel Salade Korte omschrijving van het gerecht: Aardappel Salade gevuld met groenten
Gemaakt met lokale en biologisch producten. |
Okapi International
Okapi International
oliebollen met rode bieten gefrituurde deegballen op basis van: bloem, suiker, gist en rode bietensap. We gebruiken hievoor uitsluitend bio-ingredienten van Vlaams-Brabantse afkomst! |
Sunugal
Sunugal
Ons menu bestaat uit rijst, exotische groenten en kip.
De rijst zal gekookt worden in tomatensaus, Er zijn ook nog snacks, beignets van tonijn en van bonen. |
Worldkitchen
Worldkitchen
Samosa vegetarisch, komt samen met een fris slaatje |
Dalfry gekookte linzen geïmporteerd uit Bangladesh |
Chicken tikka masala kip met kokosmelk, |
Exotic groenten curry pikante groentencurry op Bengalse wijze |
Om de standhouders te ondersteunen in hun keuze voor duurzame gerechten, kregen ze een korting aangeboden door The Food Hub, Leuven!